lauantai 21. tammikuuta 2012

Getostpaj


Pajdeg
125 gram margarin
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
salt

1. Blanda ihop margarin, vetemjöl och salt (och lite bakpulver om du vill). Tillsätt vattnet sist. Bred ut smeten på ugnsformen, och förgrädda i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.

Fyllning
broccoli skinka, tomat och getost (eller vad nu har i skåpet)

2. Skär skinkan och broccolin i bitar, och tomaterna och getosten i skivor. Sätt alla i olika lager på smeten.

Ovanpå
matgrädde, gräddfil (smetana), 2 ägg, 130 g riven ost, salt, peppar och en aning av chili.

3. Blanda ihop alla ingredienser. Häll ovanpå fyllningen. Grädda pajen i ungnen i 175 grader i 30 minuter eller tills den har vacker färg.


Färdigt att njuta med compisar och t.ex. röd vin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti